Hverdagsrytmen

HverdagsrytmenI Høkassen er der en varm og hjemlig atmosfære. Indenfor er væggense laserede med naturvenlige og giftfrie materialer. Vores legetøj er også i naturlige materialer som uld, stof, silke og træ. Gennem en tur i den dejlige store have vil man møde træer, buske og store stubbe, blomsterbede, urtehave, en bålplads og en stor sandkasse med gryder, potter, pander, trillebør m.m. Haven ansporer til leg og fysisk udfoldelse på mange planer. Vi prioriterer udelivet højt, og det er i pædagogikkens ånd at børnene skal sanse og udforske naturen og elementerne i deres frie leg ude. Samtidig er voksenaktiviteter i haven et godt grundlag for børnenes lyst til efterligning.


Dagens rytme


Morgen

Høkassen årbner og der laves praktiske gøremål, som børnene gerne tager del i; tøjvask, skrælning af grøntsager, dej til boller m.m.

kl. 9.00         

Alle børn er mødt og vi synger og laver sanglege og fingerlege

Leg i haven eller skovtur

Middag         

Vi spiser mad hvorefter de små puttes i deres barnevogne

Eventyrfortælling for de 3-6årige

Eftermiddag   

Middagshvil for alle

Eftermiddagsmad

kl. 16.45       

Høkassen lukker


Ugens rytme

Mandag: Grøddag og bagedag

Tirsdag: Suppedag og aktivitet

Onsdag: madpakkedag og aktivitet

Torsdag: pastadag og skovtur

Fredag: pizzadag


Kost i Høkassen


Der laves varm vegetarisk mad 4 dage om ugen. (En dag om ugen medbringes madpakke). Varerne er som hovedregel af økologisk/biodynamisk kvalitet og valget af fødevarer og kostplan er i overensstemmelse med Rudolf Steiners menneskesyn


Livet på gården


Høkassen er ikke bare en Rudolf Steiner vuggestue og børnehave, men vi bor også på den biodynamiske gård Nørregård. Der er en lang tradition i det biodynamiske jordbrug for at inddrage personer med særlige behov i gårdens liv og arbejde, og det er ikke en undtagelse på Nørregård, hvor der udover at være børnehave og vuggestue også er et bosted for voksne udviklingshæmmede. Det giver masser af liv og oplevelser for både mennesker og dyr, og gør gården til et mødested for forældre, pårørende, venner og andre besøgende. Høkassens børn oplever at være med i en større helhed og fællesskab. Børnene ved hvem alle er og kender alles roller på gården. Når vi er ude i haven eller rund på gården kan de af og til give anledning til til en lille sludder blandt børnene og de unge og voksne på gården.

Det er vigtigt for os at have en åben og ærlig dialog med alle forældre. Da vi er en lille institution har vi brug for opbakning, interesse og deltagelse fra forældre til årets forskellige arrangementer, såsom forældremøder, fester og arbejdslørdage. Kun hvis vi løfter i flok og alle er medansvarlige, kan vi gøre dette sted til noget ganske særligt og give børnene det bedste vi kan.