Årsrytmen

Årsrytme


Der holdes forskellige årstidsfester, hvor børnene inddrages i årets gang, samt opleve hele processer. Der laves fx æblesaft fra bunden og der høstes korn som males til mel og bages til brød. Der kærnes smør m.m. alt dette i forbindelse med høstfesten. Vi afholder mange hyggelige fester i løbet af året. Vi laver små årstidborde og hænger smukke billeder op på væggene.

JULEAFSLUTNING

I forbindelse med Høkassens juleferie holder vi en juleafslutning, hvor børnenes forældre også er inviteret. Her spiller børnene krybbespil for forældrene, og efterfølgende er der juleknas og varm saft til alle.

FORÅRSFESTEN

I Høkassen holder vi primo marts hvert år en forårsfest, som også gør det ud for børnenes fastelavnsfest. Temaet er dels at børnene her får mulighed for at klæde sig ud, og dels at fejre forårets komme. Festen holdes altid på en madpakkedag, hvor børnene selv medbringer mad.

PÅSKEFESTEN

Påskefesten bliver holdt i ugen inden påskeferien. Om morgenen, når alle børnene er kommet får hvert barn et par hare ører på, og vi samles for at synge godmorgen med påskesange. Vi leder efter æg, leger påskelege, spiser æg og har en overdådig påskefrokost.


Høkassens årstidsfester

Der afholdes en del små årstidsfester i Høkassen, nogle er kun for børn og foregår i Høkassens åbningstid.

Andre er også for forældre og foregår om aftenen. Forældrene vil få invitationer til hver enkelt fest.

PINSEFESTEN

Vi laver pinsefugle, tænder lys og giver blomster til hinanden. Vi afholder en lille ceremoni i eventyrrummet  og leger med vores pinsefugle i haven.

SOMMERFESTEN

Inden børnene begynder at gå fra til sommerferie, holder vi sommerfest i Høkassen. Denne fest er samtidig en afslutningsfest for de børn, der efter ferien skal begynde i skole. Børnehaven er pyntet op med crepebånd og blomster, og de børn, der skal i skole, får en krans af snoet crepebånd som hovedpynt.

HØSTFESTEN

Høkassen holder høstfest i slutningen af august. Til høstfesten møder alle børnene udklædt som høstpiger eller høstkarle. Børnehaven er pyntet fint op med grøntsager, høstkranse og smukke blomster.

SKT. MICHAELSFESTEN

I forbindelse med skt. Michaelsdag den 26. september, afholder Høkassen Michaelsfest om fredagen. Denne årstidsfest har baggrund i eventyret om ridder George, der af ærkeenglen skt. Michael får en sandhedskappe, som gør ham i stand til at besejre den fæle drage, der truer alle byens skønjomfruer.

LANTERNEFESTEN

I forbindelse med Mortens aften den 10. november holder høkassen Lanternefest. Denne årstidsfest har baggrund i sagnet om Morten Bisp. I Høkassen afholder en lysfest i den mørke tid, hvor Morten Vægter kommer til børnehaven med kager, som hans kone har bagt.